Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Árpagyöngyleves recept

Árpagyöngyleves recept

Az Árpagyöngyleves hozzávalói:
10 dkg árpagyöngy(gersli)
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
só, őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld, snidling, kapor (opcionális)


Az Árpagyöngyleves elkészítési módja:
Az árpagyöngyöt felhasználás előtt egy éjszakára hideg vízben beáztatom, de legalább 2 órára, majd leszűröm. A zöldségféléket apró kockákra vágom. A hagymát a vajon megdinsztelem, hozzáadom a többi zöldséget is, majd megszórom az őrölöltpaprikával és fölengedem 2 liter vízzel, megsózom. Hozzáadom az árpagyöngyöt és puhára főzöm. Tálalás előtt megszórom az apróra vagdalt zöld levelekkel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Árpagyöngyleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook