Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült csípős, pikáns csirkeszárny recept

Sült csípős, pikáns csirkeszárny recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sült csípős, pikáns csirkeszárny hozzávalói:
12 db csirkeszárny
napraforgó olaj
frissen őrölt fekete bors

A páchoz: 6 evőkanál mustár
1 evőkanál darált csípős paprika
2 evőkanál méz
A köret: rizs
vagy sült burgonya
A tálaláshoz: vágott petrezselyemzöld
idény szerinti saláta vagy savanyúság


A Sült csípős, pikáns csirkeszárny elkészítési módja:
A szárnyakat megmossuk és szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt, a mézet és a darált csípős paprikát jól összekeverjük és a szárnyakra kenjük. A húsdarabokat alaposan bekenve néhány órára hűtőbe tesszük. Egy tepsibe olajat öntünk és a szárnyakat beletesszük. A maradék pácot ráöntjük a tetejére, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 perig sütjük. Ha már megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejüket aranybarnára sütjük. Rizzsel, vagy Tetszőlegesen körettel hozzá illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Frissen az igazi.


Kategória: Húsételek receptjei


A sült csípős, pikáns csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook