Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Levesben egyben kifőtt töltelék recept

Levesben egyben kifőtt töltelék recept

Elkészítési idő 45 perc

A Levesben egyben kifőtt töltelék hozzávalói:
6 db száraz zsemle,6 egész tojás
2 nagyobb fej vöröshagyma
disznózsír vagy olaj,1 csokor petrezselyemzöld (vagy lestyánlevél)

bors ételízesítő.


A Levesben egyben kifőtt töltelék elkészítési módja:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Ehhez a vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és langyosra hűtjük az egészet. Most a felvert egész tojások következnek sóval, borssal, és ételízesítővel, majd a zsemléhez adva Összekeverjük és pihentetjük. Főzőzacskóba (follpak ) tesszük a masszát és húslevesbe a főzési idő felénél. Néha fordítunk rajta, hogy teljesen átfőljön. Van aki csirkemájat is tesz bele. Mások nem főzik, hanem csirkemájas változatát sütik.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A levesben egyben kifőtt töltelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook