Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Burgonyás tésztába tekert virsli recept

Burgonyás tésztába tekert virsli recept

A Burgonyás tésztába tekert virsli hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 mk só
1 tojás
3 dkg margarin
1 csipet őrölt bors
1 gerezd zúzott fokhagyma

A töltéshez:

4 virsli
8 lapkasajt

A panírozáshoz:

kb. 8 dkg liszt
1 felvert tojás
1 ek tej
8 dkg zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

ketchup


A Burgonyás tésztába tekert virsli elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra). A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el. Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A burgonyás tésztába tekert virsli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook