Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Borsodi levesbetét recept

Borsodi levesbetét recept

Elkészítési idő 45 perc

A Borsodi levesbetét hozzávalói:
4 db szikkadt zsemle
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (lestyánlevél)
4 db tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
Ízlés szerint só
csipetnyi majoránna
csipetnyi kakukkfű
őrölt fekete bors
1 db leveskocka (vagy ételízesítőből kiszitált szárított zöldségek).


A Borsodi levesbetét elkészítési módja:
A zsemléket vízbe tesszük, beáztatjuk vízbe. Amikor jól megpuhult, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, majd ízlés szerint borsozzuk. Ezután egy lábasba a kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beleteszünk egy húsleveskockát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha elkészült hozzákeverjük a zsemlékhez, ezután alaposan összekeverjük. Hogy mennyire fűszeres, ízes megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül 2 alufóliás zacskóba tesszük, elosztjuk, és hengereket formálunk belőle. A zacskóval együtt a húslevesbe tesszük. Ha megfőtt kivesszük a levesből, és a zacskóból egy tányérra borítjuk, és ha kissé meghűlt szeleteljük. Tipp: a legjobb az alufólia, vagy a tiszta aluzacskó. Ha nincs akkor egy tiszta vászon zacskó ajánlott.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A borsodi levesbetét elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook