Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alma krémleves recept

Alma krémleves recept

Az Alma krémleves hozzávalói:
4-5 nagyobb alma
10-12 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
csipet só
kevés méz
1,5 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tejföl


Az Alma krémleves elkészítési módja:
A meghámozott almákat cikkekre vágjuk. Lábasban vízzel felöntjük,összefőzzük a fűszerekkel, majd sózzuk, mézzel ízesítjük. Pár almagerezdet kiveszünk díszítésnek,a többit botmixerrel pépesítjük. A tejfölt a liszttel kikeverjük, majd a levesbe keverjük. Hagyjuk kihűlni, s amikor már enyhén langyos, az almaszeletekkel díszítve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alma krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook