Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézzel kandírozott gyömbér recept

Mézzel kandírozott gyömbér recept

A Mézzel kandírozott gyömbér hozzávalói:
1/2 kg friss gyömbér
1/2 csésze méz
1/2 csésze víz


A Mézzel kandírozott gyömbér elkészítési módja:
Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra. Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet. Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig. Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról. Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat sütőpapírral bélelt sütőlapra.

A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni.
Tároljuk légmentesen záródó edényben, így hosszú ideig eláll.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézzel kandírozott gyömbér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook