Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csülök pékné módon recept

Csülök pékné módon recept

A Csülök pékné módon hozzávalói:
1 egész hátsó csülök
1 evőkanál himalája só
8-10 szem egész fekete bors
3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál kacsazsír
4 nagy fej vöröshagyma
a hagyma sütéséhez paleolaj vagy sertészsír


A Csülök pékné módon elkészítési módja:
A csülköt egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe teszünk sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük a húst. Ha elkészült, a vízben hagyjuk kihűlni. Kicsontozás után 4 részre daraboljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, amibe előzőleg bőven tettünk a kacsazsírból. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben időnként megforgatjuk a húst, és forró kacsazsírral locsolgatjuk. Közben egy magasabb falú teflonedényben felforrósítjuk a paleolajat vagy sertészsírt. A hagymákat vastagabb szeletekre vágva, karikákra szedve ropogósra sütjük a forró zsiradékban.

A csülök puhára főzhető kuktában is. Köretként remekül passzol mellé a sült zeller.


Kategória: Húsételek receptjei


A csülök pékné módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook