Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsós burgonyás egytál recept

Lecsós burgonyás egytál recept

Elkészítési idő 90 perc

A Lecsós burgonyás egytál hozzávalói:
90 dkg burgonya
3 fakanálnyi sertészsír
5 dkg füstölt szalonna
4 fej közepes vöröshagyma
8 db tv-paprika
6 szem érett
közepes paradicsom,25 dkg házi füstölt kolbász.Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors.


A Lecsós burgonyás egytál elkészítési módja:
A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és a sertészsíron megsütjük. Külön edényben a maradék zsírban először megsütjük a füstölt szalonnát, majd kivesszük és a félfőre vágott vöröshagyma következik. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár perc múlva a felkockázott paradicsomot is.Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha a lecsó elkészült hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és ha átforrósítottuk, akkor a burgonyát is. A sült szalonnát tetejére téve tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsós burgonyás egytál elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook