Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Boros, fűszeres báránysült recept

Boros, fűszeres báránysült recept

Elkészítési idő 120 perc

A Boros, fűszeres báránysült hozzávalói:
1,5 kg bárányhús
3 ág rozmaring
2 dl száraz fehér bor
őrölt fekete bors
só.


A Boros, fűszeres báránysült elkészítési módja:
A bárányhúst vékonyan beolajozzuk, sóval, borssal ízesítjük. Tepsibe helyezzük, és hozzáadjuk a rozmaring ágakat. Ízlés szerint tehető mellé felszeletelt sárgarépa, zellert, petrezselyem illetve zöldbab. A bort és egy pohárnyi vizet aláöntjük, majd a tepsit alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon egy órán át pároljuk. Utána a fóliát levéve mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Körítése a zöldségek, de adhatunk mellé párolt rizst, vagy petrezselymes burgonyát is.


Kategória: Húsételek receptjei


A boros, fűszeres báránysült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook