Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas diós tekercsek recept

Fahéjas diós tekercsek recept

A Fahéjas diós tekercsek hozzávalói:
a tisztához:

1 kg liszt
130 g cukor
1 kiskanál só
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő
500 ml langyos tej
150 g puha vaj
2 db tojás
vanília

a diós töltelékhez:

50 g vaj
200 g darált dió
80 g cukor (tetszés szerint több)
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék)
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint)
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez


A Fahéjas diós tekercsek elkészítési módja:
Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni. Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a vajat, a darált diót és a cukrot adjuk hozzá és a fahéjjal ízesítsük, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak annyit, hogy pépes, sűrű töltelék legyen. Nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát és kenjük meg a töltelékkel, a tészta két oldalát hajtsuk rá a közepére. Szeleteljük vastag szeletekre a tésztát. Két kézzel fogjuk meg és csavarjuk meg a rudakat, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindegyik rudacskát tojássárgájával és meleg helyen, hagyjuk még állni, 20 percet. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 20-25 percet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas diós tekercsek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook