Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Resztelt máj fehérrépa pürével recept

Resztelt máj fehérrépa pürével recept

A Resztelt máj fehérrépa pürével hozzávalói:
1 kg máj
4-5 evőkanál kókuszzsír
2 nagy fej vöröshagyma
1-2 teáskanál pirospaprika
1 paprika
1 paradicsom
1/2 teáskanál törött bors
1 evőkanál friss majoránna száráról lecsipegetett levele

a püréhez:
1 kg fehérrépa
2,5 dkg vaj (ghee)
törött bors, só


A Resztelt máj fehérrépa pürével elkészítési módja:
A püréhez a fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a májhoz a hagymát apróra vágjuk, majd a forró zsírban üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük kevés vízzel és hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, paradicsomot. A pörköltalapot a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Ízesítjük borssal, majoránnával. A májat addig sütjük, amíg puha nem lesz. Ez alatt a főtt répát turmixgépbe tesszük a vajjal, törött borssal és kevés főzőlével, majd pürésítjük. Tálaláskor a máj mellé fehérrépa rózsákat nyomunk és csak ekkor sózzuk meg a kész májat.


Kategória: Egytálételek receptjei


A resztelt máj fehérrépa pürével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook