Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkés rakott burgonya recept

Csirkés rakott burgonya recept

A Csirkés rakott burgonya hozzávalói:
1 egész csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 kg burgonya
1 nagy pohár tejföl
sajt

ételízesítő
bors
flekken fűszerkeverék
olívaolaj


A Csirkés rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozom és felkarikázom, majd sós vízben megfőzöm. Nem kell szétfőzni, csak majdnem készre. Közben a csirkemellfilét apró darabokra vágom, a hagymát pedig félkarikákra. Egy kevés olajon a húst és a hagymakarikákat kicsit megpárolom, de még a párolás elején rászórok a húsra a flekken fűszerből és az őrölt borsból egy keveset, esetleg egy kis őrölt köményt is, ha van kéznél. Mikor a burgonya és a hús-hagyma is elkészült, akkor egy közepes tepsit vagy jénai tálat kikenek egy kevés olívaolajjal, és elkezdem rétegezni: alulra kerül a burgonyakarikák fele, ezt megszórom ételízesítővel, rá a hús-hagyma egyveleg fele, erre pedig a tejföl fele. Majd kezdem elölről, de a krumplit mindenképp meg kell szórni egy kevés ételízesítővel. A második réteg után letakarom alufóliával, és előmelegített sütőbe teszem (5-6 fokozaton). A sajtot csak akkor szoktam ráreszelni, amikor már majdnem kész. Alufólia nélkül pirítom, amíg a sajt kellőképpen megpirul.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkés rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook