Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú bab csülökkel recept

Savanyú bab csülökkel recept

Elkészítési idő 120 perc

A Savanyú bab csülökkel hozzávalói:
30 dkg májbab
60 dkg füstölt csülök
2 fej vöröshagyma
1-2 evőkanál mangalicazsír (vagy más zsiradék)
liszt
2 db babérlevél 1 evőkanál pirospaprika
Ízlés szerint ecet
só és őrölt fekete bors A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld.


A Savanyú bab csülökkel elkészítési módja:
A feldarabolt csülköt és a babot külön-külön éjszakára beáztatják, levüket a végén leöntjük. A csülköt kb 2 liter vízben feltesszük a babbal együtt főni. Levébe kevés sót és babérlevelet teszünk. Aki szereti az borssal is meghinti. Közben a két fej apró kockára vágott vöröshagymával paprikás rántást készítünk, és ezzel berántjuk a levest, majd ízlés szerint ecetezzük és forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú bab csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook