Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-pudingos sütemény recept

Almás-pudingos sütemény recept

Az Almás-pudingos sütemény hozzávalói:
500 g leveles tészta

Töltelékhez:

240 g babapiskóta
1200 g reszelt alma
3 ek kristálycukor
őrölt fahéj
citromlé

Pudinghoz:

1200 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 tojás (elmaradhat, lekenéshez)


Az Almás-pudingos sütemény elkészítési módja:
A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31*31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen). A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk. A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással). Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-pudingos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook