Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Gluténmentes kókuszos-csokis muffin recept

Gluténmentes kókuszos-csokis muffin recept

A Gluténmentes kókuszos-csokis muffin hozzávalói:
1 csésze quinoa liszt
1 csésze hajdina liszt
1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
3 ek lenmagliszt
3 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/4 tk vanília
1/3 csésze kókuszolaj
4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű)
1/2 csésze kókuszreszelék
1,5 csésze víz


A Gluténmentes kókuszos-csokis muffin elkészítési módja:
Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze. Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb. 20-25p)

Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin is cukormentes – mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Ez a muffin nekem nagyon nagy kedvenc lett, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredményt adott:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:)


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A gluténmentes kókuszos-csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook