Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos-tejfölös galuska recept

Sajtos-tejfölös galuska recept

A Sajtos-tejfölös galuska hozzávalói:
50 dkg túró
50 dkg finomliszt
20 dkg szalonna
15 dkg sajt
4 dl tejföl
4 tojás
3 nagy fej vöröshagyma



A Sajtos-tejfölös galuska elkészítési módja:
A galuskatésztát összedolgozzuk, és lobogó vízben kifőzzük. A szalonnát egy serpenyőben vagy lábosban zsírjára sütjük, majd kiszedjük, és a keletkezett zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezt követően rendezzük a galuska felét egy tűzálló tálba, arra megy a túró, a tejföl fele, a hagyma, a szalonna, majd ismét egy sor galuska következik. A tetejére kenjük a maradék tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos-tejfölös galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook