Túrós omlett recept

A Túrós omlett hozzávalói:
3 csésze liszt
2 csésze kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
pici só
5 egész tojás
1/2 liter tej
50 dkg tehén túró
450 g 20% -os tejföl
áztatott mazsola ízlés szerint
10 dkg hideg Rama margarin
zsemlyemorzsa /vékonyan szórni, a tepsi aljára és oldalára is/


A Túrós omlett elkészítési módja:
1 tál, amiben a száraz dolgokat összekavarjuk: lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a pici sót, nagyon jól összekavarni! 2. tálban a tejet és a tojást, nem szabad verni csak jól elvegyíteni 5 dkg hideg Rama margarinnal a tepsit kikenem, majd megszóróm vékonyan zsömlemorzsával. Majd a lisztes cukor felét egyenletesen beleszóróm, és rámorzsolom a tehéntúrót, erre kanalanként az jól elkevert tejfölt, áztatott mazsolát és az összes lisztes-cukros keveréket. Majd a tejes tojást szedő kanállal egyenletesen ráöntöm. Ha az egészet ráöntöttem, a másik 5 dkg hideg Rama margarint, kicsi darabokban a tetejére vagdalom. Az egészet állni hagyom, és előmelegített sütőben kb. 1 óra 20 percig sütöm /gáznál 2-3 fokozaton/. Ha a teteje aranysárga, kész a sütemény. Ha jól kihűlt, kockára vágom, és tányérra teszem és a tetejét megszóróm vaníliás porcukorral. Jó étvágyat mindenkinek!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós omlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook