Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Somlói fincsi szelet recept

Somlói fincsi szelet recept

A Somlói fincsi szelet hozzávalói:
Sárga piskótához

4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 tojás
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
Barna piskótához:

4 tojás
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor

A vaníliás pudinghoz:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor

A csokoládés pudinghoz:

1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor

A tetejére:

4,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor


A Somlói fincsi szelet elkészítési módja:
A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot. Erre jön a sárga tészta és a csokoládépuding. A habtejszínt a vaníliás cukorral keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. Az öntethez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a tetejére, és hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.

A mázat zacskóba öntöttem és az egyik sarkát kicsit kivágtam és úgy csorgattam a hab tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A somlói fincsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook