Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kukorica-krémleves (vegan) recept

Kukorica-krémleves (vegan) recept

A Kukorica-krémleves (vegan) hozzávalói:
500 g morzsolt kukorica (konzerv)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zöldségleves alaplé
friss koriander
só, bors
zabtejszín
olaj
pirított kenyérkockák


A Kukorica-krémleves (vegan) elkészítési módja:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Beleöntjük a lecsepegtetett kukoricát, és együtt pároljuk 5 percig. Felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje, közben beledobjuk az összevágott koriandert is. Néhány percig együtt főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és ha túl sűrűnek találjuk, adunk hozzá még egy kis alaplevet. Összeforralás után pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kukorica-krémleves (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook