Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túró Rudi hógolyó recept

Túró Rudi hógolyó recept

A Túró Rudi hógolyó hozzávalói:
25-30 db-hoz:

50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
5 dkg búzadara / darált keksz


A Túró Rudi hógolyó elkészítési módja:
1. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, és a búzadarát (vagy darált kekszet). Összekeverjük, majd kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. 2. Akár azonnal is tálalhatjuk, de megforgathatjuk reszelt csokiban, vagy csorgathatunk rá olvasztott csokoládét is. Nagyon finom a csokival teljesen bevont verzió is, ezt úgy tudjuk elkészíteni, hogy két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokiban a hűtőből kivett túró rudi gombócot, lecsepegtetjük a felesleget, és sütőpapíros tálcára tesszük, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé.

A gombóc közepében elrejthetünk egy kis darab narancsos / aszalt barackos marcipánt is – ehhez a felaprított kandírozott narancshéjat / aszalt barackot összegyúrjuk a marcipánnal, és kis gombócot formázunk belőle, amit aztán a túrós gombóc formázásakor a közepébe rejtünk.

Kísérletező kedvűek kipróbálhatják akár úgy is, hogy a masszához egy csipetnyi mézeskalács fűszert kevernek


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túró rudi hógolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook