Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-túrós clafoutis (tejes pite) recept

Meggyes-túrós clafoutis (tejes pite) recept

A Meggyes-túrós clafoutis (tejes pite) hozzávalói:
50 dkg meggy
20 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
13 dkg rétesliszt
2 dl tej
3 db tojás
10 dkg cukor
csipet só
fahéj
dió
Ráma sütőmargarin


A Meggyes-túrós clafoutis (tejes pite) elkészítési módja:
A piteformát kikenjük margarinnal (én torta formában sütöttem). A meggyet kimagozzuk, és szépen beleterítjük a formába. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a túróval, majd hozzákeverjük a lisztet is. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, és így is jól elkeverjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott dióval. Végül óvatosan ráöntjük a meggy tetejére, és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük (kb. 45-50 perc). Kgizike


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-túrós clafoutis (tejes pite) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook