Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Baconos gombalepény recept

Baconos gombalepény recept

A Baconos gombalepény hozzávalói:
4 közepes méretű burgonya
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk örölt köménymag
1 ek apróra vágott snidling vagy 2 szál újhagyma
csipet bors
2 kk só
50 dkg gomba
1 tojás
10 dkg búzadara
1 ek reszelt parmezán
10 dkg bacon
10 dkg reszelt sajt a tetejére


A Baconos gombalepény elkészítési módja:
A bacont és a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, parmezánt, búzadarát végül a kihűlt bacont és gombát. Alaposan összekeverjük. Egy kisméretű jénai tálat vagy tepsit jól kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a masszát. Olyan formát válasszunk amiben a kb 1-2 centi vastagon lesz a keverékünk. A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk, friss zöldséggel, salátával.


Kategória: Egytálételek receptjei


A baconos gombalepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook