Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombapogácsa recept

Gombapogácsa recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gombapogácsa hozzávalói:
60 dkg erdei gomba
1 nagy fej vöröshagyma

frissen tört bors
50 dkg liszt
1 db tojás
mangalicazsír (vagy napraforgó olaj)
zsemlemorzsa szükség szerint
1 csokor petrezselyemzöld.A kisütéshez: mangalicazsír vagy napraforgó olaj


A Gombapogácsa elkészítési módja:
A legjobbak a kemény húsú gombák: vargánya, tinóru, pereszke, de más fajta is. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és a mangalica, zsírban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Erős tűzön tovább pirítjuk, míg a levét elfövi. Megszórjuk liszttel, hozzáadunk egy felvert tojást és jól összeverjük, majd vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük.

Kiváló feltét főzelékekhez, de vendégváró is lehet hidegen kínálva.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombapogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook