Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke recept

Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke recept

A Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke hozzávalói:
50-60 dkg csirkemell de lehet csirke comb filé
2 cs új hagyma vagy póré hagyma
500 ml tejszín
1.5-2 kg burgonya
karaván sajt 20 dkg
trapista sajt 20 dkg
só,bors


A Tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát ízlés és sütési idő szerint olyan vastag karikákra vágjuk ahogy a hússal együtt megtudjon főni.Kis olajjal bekenjük a tepsit és belehelyezzük a burgonya karikákat arra a kisebb szeletekre /10cm kb/vágott besózott beborsózott hús szeletkéket/ha vastag a hús kicsit klopfoljuk/Rászórjuk a karikákra vágott hagymát és ráöntünk 250 ml tejszínt/lehet többet is használni ki mennyire szárazon vagy lucskosabban szereti/arra rászorjuk az összereszelt trapista-karaván sajt felét és a maradék burgonyával betakarjuk.Erre a maradék tejszín majd lefóliázzuk és légkeveréses előmelegített sütőben kb 40 percig 220 fokon pároljuk.Utána óvatosan megnézzük megszurkáljuk a húst a burgonyát,hogy kellően megpuhultak e és ha igen a fóliát levesszük a maradék vegyes reszelt sajtot rászórjuk és ízlés szerint pirítjuk. Isteni finom! Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsis tejszínes póréhagymás burgonyás csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook