Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzérme parasztosan recept

Szűzérme parasztosan recept

Elkészítési idő 90 perc

A Szűzérme parasztosan hozzávalói:
2 db szűzpecsenye szelet
2 közepes fej vöröshagyma
olaj
5 cl konyak
1 dl vörösbor
2 evőkanál mustár
egy kiskanál cukor
1 evőkanál paradicsompüré
Ízlés szerint só
őrölt feket bors
vágott petrezselyemzöldje


A Szűzérme parasztosan elkészítési módja:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon mindkét oldalát kissé átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a és a borral felöntve fedő alatt pároljuk lassú tűzön. Kb 5-6 percig. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is és ebben fúzzük 6-8 percig. A végén frissen csipetnyi sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk párolt rizzsel vagy hasábburgonyával. Jófajta pincehideg vörösbor illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A szűzérme parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook