Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Húsgolyókkal rakott karfiol recept

Húsgolyókkal rakott karfiol recept

A Húsgolyókkal rakott karfiol hozzávalói:
1 nagy fej karfiol
4,5 dl tejföl
1 pohár főtt rizs
40 dkg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény
majoraánna

olaj
6-8 dkg reszelt sajt
1 tojás
8 szelet szalonna
2 db. zsemle


A Húsgolyókkal rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, sóval, fűszerekkel, áztatott kifacsart zsemlével, tojással. Kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük. Egy tepsibe elterítjük a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével. A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon 45 percig sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A húsgolyókkal rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook