Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-mogyorós keksz recept

Csokis-mogyorós keksz recept

A Csokis-mogyorós keksz hozzávalói:
37 dkg étcsokoládé
100 g vaj
1 teáskanál feketekávé
2 db tojás
15 dkg cukor
23 dkg finomliszt
0.5 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál vanília aroma
5 dkg törökmogyoró
4 dkg fehér csokoládé


A Csokis-mogyorós keksz elkészítési módja:
Az étcsokiból elveszünk 23 dkg-ot, és egy hőálló tálban (gőz fölött, vagy mikróban) felolvasztjuk a vajjal és a kávéval. Egy másik tálban közben felverjük a tojásokat a cukorral. Ha a csoki teljesen felolvadt és ki is hűlt, akkor hozzáadhatjuk a tojásokhoz, és jól elkeverjük. Majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A maradék csokiból elveszünk 9 dkg-ot, apró darabokra vagdossuk, amit szintén a masszához adunk. Végül a mogyorót is felaprítjuk, és hozzáadjuk a tésztához a vaníliával együtt, és jól elkeverjük az egészet, de vigyázunk, hogy ne dolgozzuk túl. A tésztából kanállal kis halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük őket. (Mérettől függ az idő, én szeretek kicsi sütiket csinálni, és nálam elég volt a 10 perc bőven.) Ha kész, fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a sütikék kihűltek, akkor felolvaszthatjuk a fehér csokit, habzsákba vagy sima kis zacskóba átöntjük, apró lyukat vágunk a végére, és csíkokat nyomunk a sütik tetejére. Ugyanezt megismételjük a fehér csokival is, majd hagyjuk megszilárdulni a csokikat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-mogyorós keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook