Ropogós diós recept

A Ropogós diós hozzávalói:
6 tojásfehérje
10 dkg darált dió
8 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

A krémhez:

6 tojássárgája
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
6 dl tej
25 dkg margarin
4 csomag vaníliás cukor
fél dl kávé

A tetejére:

20 dkg szögletes keksz
10 dkg kókuszreszelék


A Ropogós diós elkészítési módja:
A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük. Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e) A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne. A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ropogós diós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook