Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarackos gombóc (vegan) recept

Sárgabarackos gombóc (vegan) recept

A Sárgabarackos gombóc (vegan) hozzávalói:
700 g sárga burgonya
300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
kb. 40 g kókuszzsír vagy növényi margarin
10-15 db pici, érett sárgabarack

fahéj
nádcukor
tönkölymorzsa
olaj


A Sárgabarackos gombóc (vegan) elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük. Meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk (inkább keményebb legyen a tészta), és 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. Beletesszük a félbevágott, kimagozott barackokat, megszórjuk egy csipetnyi fahéjjal és gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, és miután feljöttek a víz tetejére, még 4-5 percig főzzük. Olajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, és megszórjuk fahéjas nádcukorral.

Ebből a mennyiségből 15-20 db kis gombóc készíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarackos gombóc (vegan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook