Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás tejfölös csirkeragu recept

Fokhagymás tejfölös csirkeragu recept

A Fokhagymás tejfölös csirkeragu hozzávalói:
1 nagy csirkemell filé
3 ek olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
0,5 dl víz
1 púpos tk liszt
1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
3 dl tejföl
3-4 szál petrezselyemlevél
20 dkg kagyló tészta


A Fokhagymás tejfölös csirkeragu elkészítési módja:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával). Egy fazékban, sós vízben kifőzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágjuk. Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt. Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel. Melegen, a tésztával kínáljuk


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás tejfölös csirkeragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook