Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági gezemiceleves recept

Galyasági gezemiceleves recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági gezemiceleves hozzávalói:
10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
fél dl napraforgó olaj (olívaolaj, vagy 2 fakanál disznózsír)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó
1 nagyobb szem burgonya
Ízlés szerint: ételízesítő

őrölt fekete bors
pirospaprika
liszt
A grízgaluskához: 1 db tojás
búzadara

bors
2 szál lestyán apróra vágott levele (vagy petrezselyemzöld).


A Galyasági gezemiceleves elkészítési módja:
A karikára vagy kockára vágott zöldségeket a forró olajba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, tíz perc után hozzáadjuk a vöröshagymát, és átpirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát, 1 csapott evőkanál liszttel,és hozzáöntünk hideg vizet, amihez sót aduk. Megízesítjük őrölt borssal, ízlés szerint ételízesítővel, hozzáadjuk a zöldborsót és a burgonyát felkockázva. Kb 10 percig főzzük tovább.Közben elkészítjük a galuskát: a tojást kis tálban villával habosra keverjük, kevés sóval, borssal és apróra vágott lestyánlevéllel megszórjuk, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrűbb nokedli tészta állagú legyen.Pár percig pihentetjük, majd a forró levesben szaggatjuk.Lassú tűzön 5-6 perc alatt a többszörösére megnő. Tálaláskor apróra vágott lestyánlevéllel meghintve kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági gezemiceleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook