Almás batyum recept

Az Almás batyum hozzávalói:
30 dkg leveles tészta
1-2 savanykás alma,
3 dkg nyers marcipánmassza,
3 dkg durvára vágott mogyoró
3 dkg rumba áztatott mazsola
2 evőkanál fahéjas cukor
1 db tojás.


Az Almás batyum elkészítési módja:
A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb. 40 x 20 cm kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm négyzetre felvágjuk. Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A marcipánmasszát felkockázzuk. Az alma és marcipán darabokat a négyzeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával. A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral. Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon. Az így elkészített batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás batyum elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook