Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós császármorzsa recept

Túrós császármorzsa recept

A Túrós császármorzsa hozzávalói:
400 dkg túró
4 tojás (szétválasztva)
4 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3 evőkanál tejföl
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja


A Túrós császármorzsa elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. Jól eldolgozom a masszát, végül fellazítom a felvert tojáshabbal. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a keveréket, kicsit állni hagyom, hogy a búzadara megduzzadjon, majd 150 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Középidőben egy lapos falapáttal kisebb darabokra szaggatom a tésztát, majd addig sütöm, míg aranybarna lesz a teteje. Porcukorral és szilvalekvárral (vagy bármilyen más lekvárral) tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós császármorzsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook