Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával recept

Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával recept

A Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával hozzávalói:
1 db citrom
4 db alma
1,5 dl almalé
4 ek kristálycukor
20 dkg aszalt vörös áfonya
2,5 dkg vaj
50 dkg konyhakész burgonyagnocchi
3 ek méz
4 ek pisztácia (hántolt)
porcukor a szóráshoz


A Vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával elkészítési módja:
A citrom kifacsart levét összekeverjük 5 dl vízzel. Az almákat négyfelé szeljük, kimagozzuk, és a citromos vízbe helyezzük őket. Az almalét felforraljuk a cukorral, majd beleszórjuk a meleg vízzel leöblített aszalt vörös áfonyát. A felforrósított vajon 3 percig pirítjuk a gnocchit, azután beleforgatjuk a leszűrt, lecsepegtetett almákat, és további 5 percig pirítjuk együtt. Végül meglocsoljuk a mézzel és a vörös áfonyás almalével. Tányérokra halmozzuk, megszórjuk a finomra vágott pisztáciával. Forrón, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A vörös áfonyás-almás gnocchi pisztáciával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook