Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Alpesi sajtos tészta recept

Alpesi sajtos tészta recept

Az Alpesi sajtos tészta hozzávalói:
40 dkg burgonya
25 dkg makaróni
20 dkg hegyi sajt
1,5 dl tej
1 dl tejszín
2 vöröshagyma
2 ek ola

bors
petrezselyemzöld
margarin a tál kikenéséhez


Az Alpesi sajtos tészta elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük. Közben a sajtot lereszeljük. A tejjel elkevert tejszínt felforraljuk, és keverés mellett megolvasztjuk benne a sajt 2/3 részét. Sóval, borssal ízesítjük. A leszűrt, lecsepegtetett burgonyát és tésztát nagyméretű, margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt ráolvad. A felkarikázott hagymát a felhevített olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a tésztát megszórjuk a hagymakarikákkal, és petrezselyemzölddel díszítjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az alpesi sajtos tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook