Magyar szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Magyar szelet hozzávalói:
Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- egy csipet só
- 1/2 csomag sütôpor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 1/2 üveg mandulaaroma, ami zöldszínű;

Krém:
- 1/2 kg áttört túró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- kis reszelt citromhéj

Zselé:

- 8 dl pirosszínű;, szénsavas üdítô
- 2 csomag puncs pudingpor
- 2 ek cukor


A Magyar szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját elôször a cukorral, majd a vízzel, az olajjal, habosra keverjük. A lisztet beleszitáljuk a sütôporra, szódabikarbónával, elkeverjük, majd színezzük az aromával. A pici sóval keményre vert tojásfehérjével elkeverjük, 180 fokon készre sütjük. Krém: A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük, felhasználásig hűtjük. Zselé: A hozzávalókból sűrű pudingot fôzünk. Langyosra hűtjük. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet, majd a langyos zselét.

Ha kész van, még egy óra nem árt neki hűvös helyen.
A tepsi mérete nem lényeges, mert vagy laposabb lesz, vagy magasabb, ki hogy szereti. Én egy 32x43-as tesiben sütöttem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A magyar szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook