Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas csiga pohárdesszert recept

Fahéjas csiga pohárdesszert recept

A Fahéjas csiga pohárdesszert hozzávalói:
2 fahéjas csiga
3 dl tejszín
5 dl joghurt
6 dkg cukor
4 lap zselatin(6gr porzselatin)


A Fahéjas csiga pohárdesszert elkészítési módja:
A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra feloldjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk. Ha a tejszín felforrt, hagyjuk kihűlni, majd belecsurgatjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük a joghurttal. A fahéjas csigákat körcikkekre vágjuk, majd elkezdjük poharakba rétegezni az előkészített joghurttal. Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk pihenni,míg megdermed.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas csiga pohárdesszert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook