Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Eper rebarbara lekvár recept

Eper rebarbara lekvár recept

Az Eper rebarbara lekvár hozzávalói:
60 dkg eper
60 dkg rebarbara
50 dkg cukor
1 tasak dzsemfix 2:1
1/2 db citrom leve


Az Eper rebarbara lekvár elkészítési módja:
A rebarbara héját lehúzzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk és feldaraboljuk. A hozzávalókat egy nagyobb lábosban feltesszük főni. Amikor a gyümölcs már puha, a tűzről a lábos félrehúzzuk, és a gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük. Visszatéve a tűzhelyre, nagy lángon kb. 3-4 percig forraljuk, ha szükséges a habot lekanalazzuk a tetejéről. A lekvárt tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre a tetejükre fordítjuk őket.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az eper rebarbara lekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook