Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás tejes pite recept

Almás tejes pite recept

Az Almás tejes pite hozzávalói:
Hozzávalók:
25 cm átmérőjű piteformához vagy 20x20 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez

40 dkg alma vagy körte (2 db)
7 dkg vaj (esetleg margarin)
5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
8 dkg cukor
2,5 dl tej
3 tojás


Az Almás tejes pite elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába. 3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás tejes pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook