Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Angol hagymaleves recept

Angol hagymaleves recept

Az Angol hagymaleves hozzávalói:
10 fej vöröshagyma
2 tojássárgája
1 nagy szelet (10 dkg) rozskenyér
10kg vaj
2 evőkanál liszt

1 mokkáskaná1 ecet
ételízesítő
1 l víz


Az Angol hagymaleves elkészítési módja:
A megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és két percig pirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel, sóval és ételízesítővel ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott rozskenyeret. Tíz percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával. Állandóan kevergetve kissé összemelegítjük, de már nem forraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az angol hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook