Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Mazsolás kalács 2 recept

Mazsolás kalács 2 recept

A Mazsolás kalács 2 hozzávalói:
mazsola ízlés szerint
50 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
4 dkg élesztő
2 dl langyos tej
7-8 dkg vaj vagy margarin
2 tojás + egy csipet só

A kalács tetejére:
1 tojássárgája,
1 evőkanál tejszín


A Mazsolás kalács 2 elkészítési módja:
A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés langyos tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük. Ezután gyúrjuk bele a mazsolát. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük. A kalácsot a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gázsütőnél 3. fokozat) 35-40 percig sütjük.

A megkelt tésztát oszthatjuk 6 felé is. Így két kalácsunk lesz. Így is hatalmasra meg fog nőni!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A mazsolás kalács 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook