Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bounty-szelet ahogy én szeretem :) recept

Bounty-szelet ahogy én szeretem :) recept

Elkészítési idő 120 perc

A Bounty-szelet ahogy én szeretem :) hozzávalói:
1. A tésztához
30 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
12.5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 db tojás
3 ek tejföl
sütőpapír

2. A kókuszos réteghez
6 db tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék

3. A krémhez
6 db tojássárgája
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
15 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

4. Csokimázhoz

10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)
rumaroma (ízlés szerint, én 2 ampulla Dr. Oetkert szoktam használni, de aki nem szereti el is hagyhatja)


A Bounty-szelet ahogy én szeretem :) elkészítési módja:
1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, tegyünk még hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (picit magasabb peremű) tepsibe tesszük. Erre kerül a kókuszos krém: 2.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát egyenletesen a tepsiben lévő tésztára kenjük. A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük. 3.Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet: 4.A tojássárgákat homogénre keverjük a liszttel és a cukorral, a tejet fokozatosan adva hozzá. Állandóan kevergetve felfőzzük, és jól besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük. 5.A kihűlt főzött krémet robotgéppel összekeverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy szép, csomómentes és könnyű legyen. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Rövid időre hidegre tesszük és elkészítjük a csokimázat. Ezt lehet készen is kapni, de én a házit jobban szeretem mert sokkal finomabb :) Csokimáz elkészítése: A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor levesszük a tűzről és picit hűlni hagyjuk (de nem teljesen, csak hogy még folyjon)belekeverjük a rumaromát, ráöntjük a tészta tetejére és gyorsan elsimítjuk. Kb. fél órát hűtőben hagyjuk a csokimázt megdermedeni és már fogyasztható is.

Nagyon kiadós, gyorsan elkészíthető, finom sütemény. Másnap, sőt harmadnap is finom, vendégség előtt 1 nappal is meg lehet sütni.
Hűtőben folpackal letakarva tárolandó!

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 34x34 cm
költség: 1500 Ft


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bounty-szelet ahogy én szeretem :) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook