Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzérmék spárgával recept

Szűzérmék spárgával recept

A Szűzérmék spárgával hozzávalói:
80 dkg spárga
2 sertésszűz
6 dkg vaj
2 narancs
1 kávéskanál ánizsmag
3 tojás sárgája
15 dkg vaj
őrölt bors, só


A Szűzérmék spárgával elkészítési módja:
A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, felforraljuk és lehűtjük. A spárgát megtisztítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, forró vajon mindkét oldalukat átsütjük, majd meleg helyre félretesszük. Egy serpenyőben, villával állandóan kevergetve fél dl vízzel, sóval, borssal összeforgatjuk a tojássárgákat, beletesszük az ánizsmagot, végül apránként a kihűlt narancslevet. Fakanállal állandóan kevergetve besűrítjük, és fokozatosan beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat. A szűzérméket tányérokra rakjuk, spárgával körítjük és leöntjük a mártással

Főtt burgonyát adhatunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A szűzérmék spárgával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook