Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás recept

Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás recept

A Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás hozzávalói:
100 dkg csirkemell filé
2 dl főzőtejszín
1 db tojás
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
15 dkg bacon
5 dkg gépsonka (6 szelet)
15 dkg sajt (reszelt, fele lehet füstölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)


A Rakott csirkemell - tejszínes-sonkás elkészítési módja:
A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy sütőtál alját vékonyan kizsírozunk, vagy olajozunk, és baconszeleteket fektetünk rá. A tojást egy kicsit felverjük, majd kikeverjük a tejszínnel és keményítővel. Ezt a keveréket is enyhén megsózzuk, és teszünk bele egy kevés őrölt borsot és szerecsendiót. A baconszeleteket meglocsoljuk tejszínnel, és ráfektetjük a húsdarabokat úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz (most lehet a pici darabokkal hézagolni). A húst megszórjuk a reszelt sajt felével, és pár szelet feldarabolt baconnel, majd meglocsoljuk, és ráfektetjük a gépsonka szeleteket. Következik újra egy tejszínes locsolás, majd a második húsréteg. A maradék tejszínt ráöntjük a húsra, és megszórjuk a sajt másik felével. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és így sütjük tovább 20-30 percig, míg a sajt megpirul a tetején. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 20x28 cm


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott csirkemell - tejszínes-sonkás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook