Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládé kockák recept

Csokoládé kockák recept

A Csokoládé kockák hozzávalói:
zsír, a tepsi kikenéséhez

7 dkg vaj
30 dkg kr. cukor
12,5 dkg sűrített tej
22,5 dkg mályvacukor
30 dkg tejcsokoládé , apróra vágott
7,5 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaó-szárazanyag), apróra vágott


A Csokoládé kockák elkészítési módja:
Kizsírozunk egy 20x20 cm-es szögletes tepsit, majd sütőpapírt teszünk bele. Tegye a vajat, a cukrot és a sűrített tejet egy serpenyőbe, majd alacsony lángon óvatosan olvasszuk fel. Miután a cukor feloldódott, hozzáadjuk a mályvacukrot, és kapcsoljuk feljebb a lángot. Forraljuk a karamelt 5-6 percig. Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a reszelt csokoládét. Hagyjuk állni egy percig, majd keverjük a csokoládéval együtt addig, amíg mind meg nem olvad. Öntsük a keveréket az előkészített formába és hagyjuk állni egy pár órát. Amikor kelően megdermedt, vegyük ki a formából, és vágjuk 25 kockára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládé kockák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook