Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós, pudingos krémes recept

Túrós, pudingos krémes recept

Elkészítési idő 75 perc

A Túrós, pudingos krémes recept hozzávalói:
Hozzávalók 9 főre
» piskótához:
» 8 tojás
» 8 kanál cukor
» 8púpos kanál liszt
» 1 cs sütőpor
» 1ek olaj
» krémhez:
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1/2 reszelt citrom héja
» 1/4 l tej
» 1/2 csomag vaníliás pudingpor
» 2 ek. cukor
» 12 dkg tehéntúró
» 4 dl növényi tejszín
» 1 cs zselatin
» tetejére olvasztott csokoládé


A Túrós, pudingos krémes recept elkészítési módja:
Atojás sárgákat cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk az olajat,a sütőporral kevert lisztet és a felvert tojás fehérjéket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.Ha kihült ketté vágjuk. A krémhez a pudingot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd kis lángon összeforraljuk és kihűtjük. A túrót villával jól összetörjük, lehet passzírozni is, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, felét belekeverjük óvatosan a túrós krémbe. Az egyik piskótalapra rákenjük a krémet, arra jön a megmaradt tejszínhab. A másik piskótalapot megkenjük olvasztott csokoládéval, majd kockára vágjuk és ezeket a kockákat tesszük a tejszínhabos krém tetejére. Azért kell előtte felkockázni, mert ha egészben tennénk rá a csokis piskótát, akkor szeleteléskor a tejszínhabos krém "kifolyna". Hűtőben jól kihűtjük.

Nagyon finom és mutatós sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós, pudingos krémes recept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook