Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges tokány recept

Zöldséges tokány recept

A Zöldséges tokány hozzávalói:
50 dkg marhalapocka
3 evőkanál olaj
2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
2-3 db paradicsom vagy püré
2 db zöldpaprika
35 dkg vegyes zöldség (tetszőlegesen)
1 mokkáskanál bazsalikom
1 gerezd reszelt fokhagyma
apróra vágott zellerzöld



A Zöldséges tokány elkészítési módja:
A marhahúst megmossuk, lecsurgatjuk és csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük az olajban, hozzáadjuk a fokhagymát is. Belerakjuk a húst, meghintjük a bazsalikommal, sózzuk, pici vízzel félig megfőzzük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, ezeket is puhára főzzük,majd a feldarabolt vegyes zöldségeket is a tokányhoz adjuk. Ismét felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor meghintjük a zellerzölddel.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook