Meggyes álom recept

A Meggyes álom hozzávalói:
2 ü magozott meggy
2 cs vaníliás puding
1 kk vanília aroma
1 cs babapiskóta
1 l tej
35 dkg búzadara
0,5 l tejszín
cukor ízlés szerint


A Meggyes álom elkészítési módja:
Leszűrjük a meggy levét, egy literre hígítjuk (én két üveg meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük. A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát (pár percig). A sűrű pépet egy nagyobb tepsi aljára terítjük, és még forrón rárakjuk a piskótát. Megfőzzük a két csomag pudingot, majd a piskóta tetejére öntjük. A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe. tepsi mérete:28x35 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes álom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook