Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos-tejszínes torta recept

Narancsos-tejszínes torta recept

A Narancsos-tejszínes torta hozzávalói:
A tésztához

4 tojás
120 g cukor
80 g liszt
50 g étkezési keményítő
késhegynyi sütőpor
50 g olvasztott Rama
100 g narancslekvár
A töltelékhez

600 ml tejszín
1 cs vaníliás cukor
6 ek narancslekvár
1 citrom lereszelt héja
4 cl narancslikőr
6 lap fehér zselatin
Ezenkívül

200 ml tejszín
2 tk tejszínkeményítő
csokoládéreszelék a szóráshoz
narancsgerezdek a díszítéshez


A Narancsos-tejszínes torta elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral egy tálba tesszük, és habverővel habosra kikeverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, a tojáskrémre szitáljuk és óvatosan elkeverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott Ramát is. A tésztát tortaformába (26 cm) öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd tortarácson hagyjuk kihűlni. A kisült tésztát tortatálra helyezzük, tortagyűrűvel körülvesszük és a narancslekvárral megkenjük. A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A narancslekvárt, a citromhéjat, és a narancslikőrt hozzákeverjük. A jól bevizezett zselatint kinyomkodjuk, kevés forró vízben feloldjuk, és a narancsos tejszínhez adjuk. A narancsos tejszínt a tortára kenjük, egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Kivesszük a hűtőből és a tortagyűrűt eltávolítjuk. A tejszínt a keményítővel kemény habbá verjük, és a tortát körben bevonjuk a tejszínnel. A maradék tejszínt csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük vele. A narancsos tejszínes tortát csokireszelékkel megszórjuk, narancsgerezdekkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos-tejszínes torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook